Any Ramon Casas

Durant l’any 2016 es conmemora el 150 aniversari del naixement de Ramon Casas, un dels grans artistes del modernisme català. Normalment associat a la figura del que va ser el seu gran amic Santiago Rusiñol, Ramon Casas és considerat com un dels grans innovadors en el món de la pintura catalana de finals del segle XIX.

 

Fill d’una familia burgesa, la seva posició benestant li va permetre viatjar a Paris de ben jove per així ampliar el que des de ben aviat havia sigut el seu veritable interès: la pintura.
I durant la seva llarga vida, 66 anys a principis de segle era una edat bastant avançada, va ser espectador i protagonista dels avenços artístics del moment.

Amb motiu d’aquest homenatge, el Museu del Modernisme presenta una exposició temporal, Ramon Casas. La Vida Moderna, prorrogada fins a principis de juliol, i ara complementada amb una segona exposició que s’inaugura al Cercle del Liceu, dedicada a la seva musa, amant i companya, Júlia.

A partir del juny  altres exposicions al Museu Pau Casals i al MNAC ens permetran coneixer obres que formen part de les col.leccions d’aquests museus, i cap al novembre el Museu Maricel de Sitges i la Fundació Rocamora aprofondiran en un Ramon Casas modern i familiar a la vegada.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.